Wie zijn wij?


Over de GJV

De GJV is al jaren een begrip binnen de Emmaüskerk Middelharnis. We zijn opgericht in 1959. Door de jaren heen heeft de GJV zijn vorm gevonden zoals deze nu is. We zijn een actieve groep van ongeveer 25 jongeren (16-23 jaar), iedere zondagavond komen wij bij elkaar. Op deze avonden behandelen wij een gekozen onderwerp door de presenstoren, dit zijn meestal 2 leden. Door dat er zelf gekozen wordt voor een onderwerp, vinden we al snel diepgang hierin. Met elkaar luisteren en praten we vervolgens over het onderwerp. Deze onderwerpen lopen erg uit een, verschillende thema’s waren “Hoe gedraagt een christen zich tijdens het uitgaan”, “Het vluchtelingenprobleem” of “De reizen van Paulus”. De verschillende thema’s dragen bij aan een brede basis van ons geloof, welke bovendien toe is gespitst op situaties die wij, als jonge volwassenen, meemaken is ons leven.

Deelnemers WerkvakanCie ’17

Corinda van Dis (19 jaar)
Ik woon in Dronten, Flevoland. Ik ben 1e jaar student aan de Aeres Hogeschool in Dronten. De opleiding die ik volg is Tuin- en akkerbouw. Ik vind het een mooie kans om naar Servië te gaan en om daar een hand uit de mouwen te steken. Het is een mooie ervaring voor mij om dit samen met de groep van de GJV te doen.

Femke Groenewegen (21 jaar)
Ik werk bij de Albert Heijn als teamleider, en als onderwijsassistent op de J.C. van Gent. Ik heb het geluk dat ik dit jaar voor de 2e keer naar Servië mag afreizen om daar de bevolking met onze hulp een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat wij ook dit jaar, al is het maar voor heel even, een lach op de gezichten van de gemeente van Aleksandar kunnen toveren.

Joëlle (21 jaar)
Ik studeer pedagogiek op de hogeschool van Rotterdam. Deelnemen aan de werkvakantie naar Servië lijkt mij een prachtige ervaring om mee te nemen in mijn verdere leven. Verder vind ik het heel erg waardevol om mensen bij te staan die het erg zwaar hebben.

Lex van der Wekken (21 jaar)
Ik ben 4e jaars werktuigbouwkunde student aan de TU Delft, twee jaar terug kon ik niet mee en daarom vind ik het fijn dat ik nu de kans krijg om samen met deze hechte groep vrienden mensen in Servië te kunnen helpen.

Lotte de Voogd van der Straaten (21 jaar)
Ik studeer dit jaar af aan de Haagse Hogeschool bij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Ik ben in maart in Servië geweest om daar mijn onderzoek uit te voeren voor mijn scriptie. Dit onderzoek gaat over het voortijdig schoolverlaten onder Roma kinderen. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik (net als in 2015) deze zomer weer naar Servië ga met een groep van de jeugdvereniging en om dan de handen uit de mouwen te steken!

Niels Arensman (18)
Ik studeer applicatie en media ontwikkelaar in Rotterdam. Ik wil graag mensen helpen die de hulp nodig hebben. En ik vind het ook leuk om de mensen daar te leren kennen en om te zien hoe zij daar leven.n.

Marijn van Biert (18)
Ik ga in 2017 voor de 2e keer op werkvakantie. De afgelopen werkvakantie was een fantastische ervaring zowel in de voorbereiding als de reis zelf en heeft mij dichterbij God en de reisgroep gebracht.

Timo Jordaan (18)
Op het laatste moment is Timo nog met ons meegegaan op werkvakantie door een annulering binnen de groep. We zijn harstikke blij dat Timo deze plek heeft ingenomen.

Leiding

Niels & Amanda van der Wekken

Wij zijn Niels en Amanda en hebben een aantal jaar geleden belijdenis gedaan bij de Emmaüskerk. We zijn ongeveer 1,5 jaar geleden getrouwd en wonen sindsdien in Delft, waar we ons bij een PKN kerk hebben aangesloten. Momenteel zijn we allebei bijna klaar met onze studies. Amanda is aan het afstuderen met scheikunde aan de universiteit van Leiden en Niels is bezig met afstuderen voor wiskunde en natuurkunde aan de TU Delft.

We werden door Koen Jongejan gevraagd of we interesse hadden om als leiding mee te gaan met de GJV werkvakantie. Dit vonden we een mooie kans om, vanuit ons geloof, andere mensen te helpen. Servië is vooral interessant omdat het niet een van de ‘standaard’ derdewereld landen is met veel armoede, maar een Europees land waar ondanks de algemene welvaart van het land er onder een gedeelte van de bevolking wel degelijk armoede heerst, ook omdat de Roma sociaal gezien buiten worden gesloten door de rest van de samenleving.

Als leidinggevenden hopen we, naast het meewerken bij de projecten ook een luisterend oor te bieden aan de jongeren die mee gaan en hen te helpen en ondersteunen waar nodig. Daarnaast willen we jullie als gemeente bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen.

 

IMG-20170702-WA0006