Ons project


In zomer 2017 zullen we met acht leden van de jeugdvereniging van de Emmaüskerk naar Servië afreizen. Daar gaan we, net als anderhalf jaar geleden, voor twee weken als vrijwilligers aan de slag. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hulp Oost-Europa.

We zullen naar het noorden van Servië, bij het plaatsje Kucura, reizen. Daar zullen wij samen met dominee Aleksandar Subotin langs verschillende gemeenschappen trekken die bij de Roma bevolking horen. De Roma zijn nog steeds heel arm en vormen nog altijd het buitenbeentje van de samenleving. Door verschillende activiteiten te organiseren voor onder andere de kinderen, hopen wij de bevolking in hun leven te bemoedigen en hen een leuke tijd te bezorgen.

Dominee Aleksandar heeft afgelopen zomer een kamphuis gekocht om zomerkampen te organiseren voor Roma kinderen waar Aleksandar ervoor zal zorgen dat deze kinderen een paar weken een onbezorgde vakantie kunnen hebben. De kinderen zullen hier met elkaar kunnen spelen, er zullen bijbelstudies plaatsvinden, activiteiten georganiseerd worden of conferenties gehouden worden met jongeren of gasten van buitenaf. Alleen moet er aan dit huis nog veel gebeuren voordat de kinderen hier daadwerkelijk op kamp kunnen, wat voor hen een groot feest is. De meeste van hen kunnen namelijk nooit op vakantie. Wij zullen ervoor gaan zorgen dat dit huis opgeknapt wordt, zodat Aleksandar er gebruik van kan gaan maken.

Ook zullen wij de bevolking helpen door bijvoorbeeld voedselpakketten rond te brengen, reparaties aan de huisjes te organiseren of bij het Rode Kruis werkzaamheden uit te voeren waar de arme bevolking eten of kleding kan halen.

 

 

p1000587

 

p1000660