Stromende vloeistoffen – Dag 12, 3 augustus


Het zit er al weer bijna op. Nog 2 dagen en dan vliegen we terug naar huis. Vandaag mochten we nog wel heel wat kinderen blij gaan maken. ’s Ochtends vroeg reden we naar Zmajevo. Om daar de trampoline, suikerspinmachine en het pannenkoekenstel weer klaar te zetten. Terwijl Joëlle haar uiterste best deed om de prachtigste creaties te maken van de suikerspinnen werd er met pijn en moeite een trampoline in elkaar gezet die (natuurlijk) niet helemaal compleet was. Terwijl Aleksandar terug reed om het missende onderdeel te halen bouwden de rest van de groep de partytent op waaronder de kinderen konden spelen met het meegebrachte speelgoed. Wat is het prachtig om te zien dat wij voor een paar euro wat speelgoed hebben gekocht en dat de kinderen daar zo’n onwijs plezier van hebben. Ook de pannenkoeken waren weer een groot succes!

WhatsApp Image 2017-08-04 at 11.10.34

Voor dit kamp, waar vijf families wonen, hebben wij een waterpomp aangeschaft zodat de families water hebben waarmee ze kunnen wassen en koken. Van de waterpomp kon met het warme weer meteen gebruikt gemaakt worden.

WhatsApp Image 2017-08-04 at 17.19.58

’s Ochtends was het als zo’n 42 graden daarom besloten we om ’s middags te gaan zwemmen. Mirko moest natuurlijk mee. Met pijn en moeite hebben we hem kunnen overhalen om mee te gaan. Omdat de tank van Mirko zijn auto leeg was hebben we hem een tank benzine gedoneerd. Hier was Mirko super blij mee, alleen toen hij wegreed lekte de auto bezine, wat bleek.. De tank zat veel te vol. Mirko ging naar huis om zijn auto te repareren. Uiteindelijk toch geen Mirko in het zwembad. Gelukkig was er met de auto verder niets aan de hand en heeft Mirko nu een extra voorraadje benzine staan.

’s Avonds gingen we naar een kamp in Djurdjevo. Dit is een kamp waar zeker 40 familie’s wonen. Met deze kinderen werkt Mirko ook regelmatig. Ze kennen veel liedjes. We speelden met de kinderen in de speeltuin waar ze alleen onder begeleiding in mogen. Er waren kinderen van alle leeftijden die heel leuk met elkaar samen kunnen spelen. Een hoop christelijke kinderliedjes kennen de kinderen hier in het Servisch, heel leuk om deze samen met de kinderen te zingen!

20626363_10213243065409556_5996965158373965972_o

In beide kampen heb ben we voedselpakketten uitgedeeld. Dit was 10 kilo aardappels, 8.5 kilo uien, een zak pasta, een pak meel en een zak rijst. In beide kampen werd er door Aleksandar goed opgelet dat iedereen kreeg

WhatsApp Image 2017-08-04 at 19.21.53

Nadat we bij het kamp geweest waren dat een uur rijden van Vrbas ligt hebben we met Aleksandar en Mirko gegeten, een potje gekaart en wat gedronken. Het zit er echt bijna op. nog 2 nachtjes slapen en ik zit in het vliegtuig terug naar huis. Ik ga Aleksandar en Mirko erg missen en heb al aan Mirko beloofd dat ik zeker nog terug kom naar Servië.

Tot snel!

Geschreven door Femke

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *