Pannenkoeken & suikerspinnen – Dag 11, 2 augustus


Beste iedereen, vandaag zijn we om 8:00 opgestaan om bij het Rode Kruis te helpen. Het springkussen is weer opgeblazen. Na een kleine proest van de motor door een drupje water in de benzine sloeg die lekker aan. Ook de Femke&Co pannenkoeken bakplaat werd opgezet en het suikerspinapparaat draaide op volle toeren met behulp van Suikerdame Joëlle. De pannenkoeken moesten wel nog even wachten op een nieuwe gasfles, maar die was zo aangeschaft. Toen was het feest compleet. De pers kwam ook weer langs om te filmen en een reportage te maken.
Ik vond het erg mooi om te zien hoe veel plezier je die kinderen doet met een trampoline, een springkussen en pannenkoeken met suikerspin. Het Rode Kruis verzorgt elke dag een warme maaltijd om 12:00. Maar vandaag kregen de kinderen de tijd om te springen en te spelen en vooral ook een pannenkoek en een suikerspin te eten.

Na al deze pret zijn we bij de kerk van Aleksandar de rest van de uien gaan verdelen in 10 kg zakken voor distributie. Dit is eigenlijk wel leuk werk. De grappen rollen over tafel en dat verlicht het werk. De werksfeer is erg fijn. Hierna hebben we lekker zelfgemaakte patatjes gegeten met paprika soep, tomaat en pepers gegeten. Een goede maaltijd mede mogelijk gemaakt door Joëlle.

Hierna hadden we geen tijd meer om te zwemmen in het kanaal, maar douchen onder de waterslang is ook erg fijn met deze temperatuur van 2300 graden Kelvin.

Om 17:00 uur zijn we vertrokken naar een gemeente van Mirko en Aleksandar. Aleksandar ging niet mee dit keer. We hebben samen gezongen en het verhaal Zacheüs gelezen. De preek was voor ons niet zo duidelijk, maar gelukkig heeft Mirko deze later nog verteld aan ons. Het was erg indrukwekkend, Mirko betrekt de gemeente in zijn preek en vraagt naar hun toevoeging en hun mening. Daarna hebben voedselpakketten uitgedeeld en zijn we teruggegaan naar ons huisje. Nog even gedoucht en bijgekomen van de dag. Hier sluit de dag zich weer. Morgen een nieuwe dag waarin we de rest van de voedselpakketten uitdelen en ook op bezoek gaan bij het Roma kamp waar de waterput gegraven wordt.315c1dcc-10d8-4a86-836f-c1b1540ee683 782fbf2b-727f-411a-bda7-a0f04c2ef23d

Geschreven door Lex

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *