Aerpels & Juun; FF Bijtanken – Dag 10, 1 Augustus


Vandaag was een drukke dag, veel sjouwwerk, zakken vullen en het geloof bij mensen thuis verspreiden. Vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer.

We ontbeten een kwartier eerder dan normaal en zoals gewoonlijk kwamen we weer wat later dan van ons werd verwacht. Na het ontbijt werden wij om 8:30 verwacht bij de kerk van Alexandar om opeenvolgend naar de aardappelboer te rijden. Toen we bij de boer waren aangekomen is er 1300 kilo aan aardappelen in de bus van Alexandar geladen waarmee we een groot gedeelte van de voedselpakketten was gevuld. De aardappelen brachten we terug naar de kerk waar de uien die gisteren al waren ingekocht lagen.

 

 

Foto 2 Foto 3

Alle aardappels en uien waren verpakt in grote zakken van 25 Kg, van zowel de uien als de aardappels ging er 10 Kg in één voedselpakket. Aan ons de taak om deze in zakken van 10 Kg te stoppen. In groepen van 2 gingen we aan het werk, waar iemand de zak open houd en de ander de uien of aardappels in de zak stopt. Hierbij moest er zorgvuldig gekeken worden naar enige rotte aardappels/uien. Maar aan het eind van de middag waren alle zakken met aardappels verdeeld over zakken van 10 Kg.

Nadat iedereen zich volledig in het zweet had gewerkt om de voedselpakketten compleet te maken was er besloten om nog te gaan zwemmen samen met Mirko. Een heerlijke verkoeling die nodig was vanwege het warme weer, ongeveer 40 graden.

Eenmaal uitgezwommen gingen we terug naar het hostel om ons klaar te maken voor een “meeting” bij een Roma kamp. Een soort huisbezoek waar een kleine kerkdienst wordt gehouden. Al iets later dan gepland reden we weg van het hostel naar de kerk waar Mirko al vol verheuging op ons wachtte. Nog snel langs de winkel om rijst, bloem en pasta te halen zodat het voedselpakket compleet was. Dit bestaat dus uit 10 kilo aardappels, 10 kilo uien, een kilo bloem, 500 gram pasta en 500 gram rijst. Helaas was de pasta niet genoeg op voorraad in de winkel dus moesten we nog gauw naar een andere winkel rijden. Op datzelfde moment had Joëlle het idee dat ze nog moesten tanken, wat ook weer vertraging betekende, tot ongenoegen van Mirko. Pas later kwamen we erachter dat de indicator het gemiddelde benzineverbruik aan waardoor we eigenlijk niet hoefde te tanken. Foto 4

Gelukkig zijn we alsnog aangekomen bij het Roma kamp. Waar we begonnen met zingen en bidden. Natuurlijk werd er van ons verwacht ook iets te zingen dus zongen we het ingestudeerde “Washed by the Water”. Daarna lazen we uit Mattheus 12 waar Mirko zijn preek op baseerde. Na de kleine bescheiden kerkdienst hebben we de voedselpakketten aan de families overgedragen en werden ze in dank meegenomen.

 

Quotes van de dag:

  • Ik ga nooit meer met Niels om 06:30 hardlopen
  • Corinda ziet een tor: Jeetje wat een groot achterwerk

 

Geschreven door Marijn

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *