Uitslaapjes doen – Dag 8, 31 juli


Vandaag begonnen we de dag met uitslapen. We hebben tot 10 uur uitgeslapen en vervolgens gingen wij lekker naar ons ontbijt wat onze super keukenprinsen voor ons klaar hadden gemaakt. Maar nog voordat we naar het ontbijt reden zag ik gelijk iets vreemds. Niels W. had zijn hardloopkleding aan! Er werd op dat moment gelijk een opmerking naar zijn hoofd gegooid. “Wat voor kronkel zit er in je hoofd?” Ik zie de zondag als rustdag, dus ook met sporten en in deze warmte hier al helemaal haha. Het ontbijt bestond uit stokbrood met crèmefresh én…. jawel…. knakworsten. Deze knakworsten waren lekkerder dan die van Boedapest. Die vond ik namelijk ‘goor’. Nadat we onze ontbijtjes lekker hebben opgesmikkeld gingen wij naar een cafeetje om daar lekker een bakje koffie te drinken. We hebben daar nog wel een tijdje gezeten en wat gekletst.

Vanmiddag hebben we lekker rustig aan gedaan. Ik dacht laat ik me toch maar nuttig gedragen dus ik pakte er een sudoku boekje bij. Maar wat een rampenplan was dat van mij. Moeilijk dat ze waren, niet normaal! Gelukkig kwamen Lex en Timo mij helpen en kwam ik zelf met de oplossing om 1 cijfertje te spieken achterin het boekje. Het puzzeltje ging daarna verrassend goed!

Eind van de middag gingen wij naar de kerk. Voor deze dienst moesten wij een paar liedjes zingen. Wij hadden gekozen voor ‘Wash by the water’ en ‘Heer ikWhatsApp Image 2017-07-31 at 22.33.27 kom tot U’. Dit laatste liedje vind ik persoonlijk erg mooi! Marijn en Joëlle speelde op de gitaar en samen zongen wij de sterren van de hemel. Mirco zong ook veel liedjes door de microfoon. Hij zong bijvoorbeeld, samen met de gemeente, ‘Als een hert dat verlangt naar water’ in het Servisch. Ik vond dit bijzonder, omdat ik na deze afgelopen week de Servische taal erg mooi vind klinken en dan vooral als het wordt gezongen. Tijdens al dat vogelgefluit was er een verhaal. Aleksandar las voor uit het boek Handelingen 10. Dit verhaal ging over Petrus die een visioen kreeg.    Ook werd er na het verhaal door Aleksandar gevraagd of er nog gebeden of gedankt waren. Twee mensen in de kerk stonden op. De ene vrouw had was dankbaar dat haar man de operatie overleefd had en dat alles goed gegaan is. De andere vrouw wilde dat er gebeden wordt voor haar kleinzoon. De kleinzoon was aangevallen door een hond en hierdoor had hij heel veel bloed verloren. Voor deze twee mensen werd er gezamenlijk gezongen. De kerkdienst duurde ongeveer een uur. Ik vond het een bijzondere ervaring om een kerkdienst mee te maken in Servië!

’s Avonds na de dienst gingen wij alweer lekker eten. We aten spaghetti carbonara. Het toetje was watermeloen. Deze wat erg waterig. Verder hielpen wij Niels A. met het eruit vissen van de pitjes in zijn watermeloen. Nadat ik dit eten op had ben ik nog sterker van mening dat ik het eten hier lekkerder vind dan in Nederland. Maar toch de frikadel speciaal blijf ik wel missen.

WhatsApp Image 2017-07-31 at 22.33.25 WhatsApp Image 2017-07-31 at 22.33.16

Na het eten deden we nog een afzakkertje bij ons hostel. We nipte nog wat biertjes en deden nog een spelletje tijdens het onweer. Het spel heette ‘Code WhatsApp Image 2017-07-31 at 22.33.26names’. Tijdens dit spel had Niels erg goeie ideeën. Ohja, nu ga ik slapen want we hebben weer veel projectjes deze week op de planning staan. Slaaplekker allemaal!

 

Quotes van de dag:

  • Wat voor kronkel zit er in je hoofd?
  • Niels heeft best wel goede ideeën.

 

 

 

Geschreven door Corinda

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *