Zwemmen in Belgrado – Dag 7, 29 juli


Goedemorgen Servië. Vandaag hebben wij een dagje vrij, lekker uitslapen dus. Desondanks het uitslapen gaan we zoals gewoonlijk weer te laat naar ons ontbijt, we passen ons dus al aardig aan de bevolking aan. Bij het ontbijt worden er wentelteefjes voorgeschoteld (een lekker vette hap). Om half 11 worden we opgehaald door Aleksandar, Mirko en de Familie. Nadat we de afgelopen dagen al in vele riviertjes en kanalen hebben gezwommen gaan wij vandaag maar eens een waterpark opzoeken.

Met de twee auto’s en een busje rijden we naar Belgrado. Onderweg komen we nog wat verkopers bij de tolpoortjes tegen. Er wordt in de ene auto metal geluisterdWhatsApp Image 2017-07-30 at 10.34.37 en in de andere halve nummers. Zoals gewoonlijk wordt er weer verkeerd gereden maar na een gezellige en lange rit komen wij aan bij een waterpark. Al snel vallen de eerste slachtoffers die zich open halen aan de glijbanen. Het zijn maar kleine schrammetjes maar verder vallen de glijbanen goed in de smaak, vooral de half pipe glijbaan.

Na een uurtje zwemmen is het tijd voor een hapje. Er worden “bescheiden” broodjes hamburgers genuttigd en Corinda wordt weer terug naar de kassa gestuurd omdat ze vergeten is haar patatje te bestellen. Zodra de buikjes vol zijn verplaatsen wij ons naar het bad met een DJ. Na een tijdje dobberen en balletje overgooien gaan wij weer naar de glijbanen, hier haalden Corinda, Amanda, Lotte en Niels (Mr. boss) Titanic praktijken uit met hun opblaasbare band. Verbrand, gehavend en voldaan kleden wij ons om op “brandschone” wc’s en vertrekken wij naar Novi Sad.

In Novi Sad rijden wij een berg op. Daarboven ligt een fort die uitkijkt over de Donau en Novi Sad. Het uitzicht is hier prachtig en als de zon ondergaat wordt het alleen maar mooier. De afgelopen dagen hebben wij regelmatig eten gehad van Aleksandar en z’n familie dus daarom nemen we hem en zijn familie mee uit eten. We gaan eerst nog even op de foto met Baba(oma), Daniella, Mirko, Rebekka, Vladimir, Dragan en Aleksandar, voordat we naar een restaurant gaan. Iedereen bestelt een hoofdgerecht maar lex heeft zo’n honger dat hij een twee-persoon maaltijd bestelt. Het is dus niet-voor-niks dat wij van de week het woord “dikzak” aan een paar Serviërs hebben geleerd. Tijdens het eten probeert o.a. Femke het Servische woordenboek uit haar hoofd te leren. Femke is verassend goed in de Servische maanden, aangezien dit het zelfde is als in het Nederlands. Er wordt veel gelachen, gegeten en gedronken. Joelle probeerde wat Servische woorden uit te spreken in een poging de ober te versieren waarna ze wordt uitgelachen door Mirko.  Nadat we de rekening hebben betaald rijden wij weer na ons vertrouwde hostel. We spelen nog wat spelletjes en gaan moe en voldaan naar bed. Het was vandaag weer “lekker mooi”.

“laku noć” (slaaplekker) – Timo Jordaan

Quotes:

  • “lekker mooi”
  • “despacito”
  • “viljuska” (vork)
  • “noz” (mes)
  • “stolica” (stoel)
  • “dobro” (goed)
  • “Lepo lice” (mooi gezicht)
  • “Ik wil niet uitgehuwelijkt worden!

dagverslag 29 juli WhatsApp Image 2017-07-31 at 09.38.41

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *