Voedselpakketten – Dag 6, 28 juli


Vandaag stonden we vroeg op om het nationale nieuws te zien, want er was een item over ons. Van uren filmen was maar een klein stukje over gebleven. En Lex sprak verdacht goed Servisch op tv.

Na het zien van het item gingen we richting het restaurant. We hadden geplant om er vroeg heen te gaan en waren zoals vaker gebeurt is op deze werkvakantie ook een paar minuten te laat. We kregen yoghurt, spek, paprikasaus en gebakken eieren.

Na onze buikjes gevuld te hebben gingen we op weg naar de kerk van dominee Aleksander. Maar Lotte vergat de weg en we zagen hierdoor bijna heel Kucura. Op dat moment dacht ik iets dat Aleksander zou verwoorden met “I got a headache from Lotte.”. Dus toen we waren aanbeland bij een herkenningspunt belde we Aleksander om te vragen of hij ons de weg kon wijzen. Toen we bij de kerk waren aangekomen waren de mensen van de tv weer eens aanwezig. Ze filmde wat en toen we begonnen met het stuk gingen ze weer weg.

Het stuk ging over het verhaal van de vervloeking tegen Israël. Met de volgende hoofdrollen: Marijn als de koning, Niels van der Wekken als ezel, Niels Arensman als Biliam en Lotte als engel. De kinderen die aanwezig waren vonden het een leuk stuk en mochten erna een kleurplaat inkleuren. Toen de kinderen weg waren gingen Amanda en ik mee met Aleksander om wat boodschappen te halen. De meeste boodschappen waren voor de lunch en de voedselpakketten voor de armen.

Nadat we hadden geluncht splitsten we op in twee groepjes: Het ene groepje ging voedselpakketten rondbrengen en het andere groepje ging zwemmen. Bij het rondbrengen van de voedselpakketten kon je zien hoe slecht de situatie is van de meeste mensen die een pakket kregen. Huizen die op instorten stonden, mensen die te mager waren, mensen die ziek waren of geen enkel inkomen hadden.

WhatsApp Image 2017-07-31 at 08.09.23 WhatsApp Image 2017-07-31 at 08.09.24 zwemmen

Na het rondbrengen van de pakketten was het tijd voor een watermeloen. Hierna hadden we vrije tijd. We kozen ervoor om gelijk naar het slaapverblijf te gaan om te gaan kaarten of slapen. Onze leiding besloot om samen te gaan wandelen en winkelen. Ze namen ook de autosleutels mee. En een van de auto’s stond op de oprit en daar moest een andere auto langs. Gelukkig kon die auto er langs door een stukje over het trottoir te rijden.

Toen gingen we te voet naar het restaurant om wat te eten. We kregen een soort bonen soep met vlees erin. Nadat we ons buikje hadden gevuld, gingen we naar de terrassen. Toen we daar zaten kwam er twee keer een auto langs die anti-muggenrook verspreidde. Op dat moment wisten we niet wat het was.

avond_eten

Na de terrassen gingen we nog even naar een café om even wat te kaarten. We kwamen daar een Serviër tegen die wat truckjes kon met die kaarten. Toen we uit het café gingen hadden we het over pizza. En een werknemer van het café hoorde dat en wilde wel een pizza halen met ons. Dat hadden we dan ook maar gedaan. Een pizzapunt verder liepen we naar het appartement om te gaan slapen.

 

Geschreven door Niels Arensman

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *