Dom, lomp en famous – Dag 4, 26 juli


Op dit moment is het hier nog zo’n 22 graden en zitten we buiten bij te komen en na te praten over een lange dag waarin heel veel gebeurd is. Ik geniet er onwijs van om Aleksandar en Mirko weer te zien. Ik heb ze het afgelopen jaar toch wel gemist. Het is fijn om hier weer te zijn. Wetende dat we een heleboel kinderen blij kunnen maken met het werk dat we doen. Ook de omgeving herkennen van twee jaar geleden is onwijs leuk! Ik ga jullie vertellen over vandaag. Een bijzondere dag waarin we heel veel meegemaakt en gedaan hebben.

De weg

8 uur, ontbijten. Zoals gewoonlijk zijn we een paar minuten te laat. Gelukkig zijn ze in Servië niet zo stipt als in Nederland en hebben wij ons goed aangepast aan de ‘Servische tijden’. Na het ontbijt rijden we met onze veel te kleine Clio’s naar het kamphuis. Dit gaat niet zonder horten of stoten. De weg waaraan het kamphuis staat kent Google Maps niet dus we moesten het doen met de dichtstbijzijnde weg. Dan is het op zoek naar de brug waar we maar met één auto tegelijk overheen kunnen, de brug kan meer gewicht niet aan. Als we deze gepasseerd zijn slaan we af het maïsveld in. De eerste keer was dat wel heel bijzonder. We reden letterlijk tussen de maïs door. Na deze weg zijn we allemaal wel goed wakker. Je moet oppassen dat je je hoofd niet stoot tegen het dak van de auto. De achtbanen in Walibi zijn er niets bij.

Trampoline

Eenmaal aangekomen staat er een trampoline klaar waar het zeil nog in moet. Dus ‘hup’ meteen aan het werk. Na wat proberen kwamen we tot de conclusie dat het zeil niet past. Aleksandar ging naar Kucura om een andere trampoline te halen. Ondertussen gingen we maar even steentjes schoon maken. Toen Aleksandar terug kwam met de trampline was dit één incomplete en één complete trampoline. Wij hebben ons er in ieder geval een poosje mee kunnen vermaken.

Agregaat

Lex vertelt: ‘Er was een eens een springkussen, deze moest opgeblazen worden met de aggregaat. Deze sloeg tijdens het gebruik af. Toen we hem met het springkussen dagverslag 26 julistartkoord weer aan de praat wilde krijgen brak het koord af. Deze hebben we vervangen, maar tijdens het vervangen sprong de startveer eruit. Dit leverde redelijk wat vertraging op. Aangezien diezelfde veer toch echt terug in het apparaat moest. Met bloed, zweet en tranen is de aggregaat weer helemaal in elkaar gezet. En kon het springplezier beginnen.

De knie

Als wij aan het werk zijn bij het kamphuis is er ook altijd familie van Aleksandar in de buurt. Een van de nichtjes van Aleksandar was aan het voetballen en maakte een draai waardoor haar knie uit de kom schoot. Iedereen was in paniek. Ik vroeg aan Mirko of er een ambulance gebeld kon worden. Mirko gaf aan dat de ambulance haar hier niet op zou komen halen door de onbegaanbare weg. Ik was even sprakeloos. Dus hebben we haar met een paar man voorzichtig in de auto getild en hebben ze haar zelf naar het ziekenhuis gereden. Later kwam ze gelukkig terug met een gipsbeen en een lach op haar gezicht.

National TV

Aleksandar had ons gisteren al verteld dat er een cameraploeg zou komen om ons te filmen voor op de ‘national TV’. Blijkbaar waren er meer journalisten Lex dagverslag 26 juligeïnteresseerd want al heel snel zei Aleksandar dat er nog een tweede ploeg zou komen. Sommige van ons zijn geïnterviewd verder hebben ze ons gefilmd terwijl we aan het werk waren. Wie weet worden we nog beroemd hier in Servie!

Het hek

Ook hebben we vandaag een start gemaakt met het bouwen van het hek rond het kamphuis. De palen staan en morgen gaan we verder met het plaatsen van het hekwerk. De mannen die hielpen met het plaatsen van de palen spraken geen Engels gelukkig konden de jongen goed communiceren via handen en voeten.

Het schuurtje

Het schuurtje ligt inmiddels volledig plat. De jongens hebben zich goed uitgeleefd met een geïmproviseerde stormram. De meiden stonden aan de kant te roepen dat ze voorzichtig moesten doen. In dit stukje citeer ik Niels: ‘Ik vond het écht geweldig!’

Quotes van de dag

  • Zal ik hem even insmeren met greentea?’ (Timo)
  • ‘Lekker ff gieren’ (Corinda)
  • ‘Money to blow’ (Timo)

Money to blow dagverslag 26 juli

 

Geschreven door Femke

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *