Acties


De acties en het ophalen van geld voor de werkvakantie in 2017 is afgelopen. Natuurlijk kunt u Stichting Hulp Oost-Europa en de mensen in Servië wel blijven steunen. Kijk daarvoor op de site van Stichting Hulp Oost-Europa. Als er opnieuw een werkvakantie of actie voor Servië gerealiseerd zal worden, dan brengen we u natuurlijk op de hoogte!
__________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Afgelopen acties:

 

Bingo

De bingo-avond in de Exoduskerk van vrijdag 11 november was een groot succes! Met ongeveer veertig enthousiastelingen van jong en oud hebben we er een ontzettend gezellige avond van gemaakt. De avond was opgedeeld in verschillende rondes en de sponsoren hebben gezorgd voor een aantal zeer aantrekkelijke prijzen in zowel de kinderrondes en de volwassenerondes, dus de deelnemers waren zeer fanatiek. In ongeveer twee uur tijd waren alle prijzen verdeeld en konden de trotse winnaars naar huis. Deze eerste actie heeft in totaal € 380 opgebracht, wat al een heel mooi begin is. Nogmaals dank voor iedereen die meegeholpen en natuurlijk alle sponsors.

Klussen voor Servië

De GJV is gevraagd voor een grote klus. Hier hebben in totaal negen leden van de GJV een avond en ochtend aan meegeholpen. Gelukkig was de klus op tijd geklaard! Naast dat we hierbij een gemeentelid konden helpen, kregen we ook een mooie vergoeding die ten goede komt van de werkvakantie. Wij zijn ontzettend blij dat GJV leden zich hier voor wilden inzetten

Piet verhuur

En natuurlijk was Sinterklaas in ons land! En van de Sint mochten wij zijn pieten langs sturen bij verschillende gezinnen en zelfs bij een voetbalvereniging. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk was om kinderen blij te maken met een bezoek van twee enthousiaste pieten, bracht dit ook een mooie bedrag op voor werkvakantie van € 415.

Koekjes met Kerst

Tijdens de kerstdagen waren er in de Emmaüskerk kerstkoekjes te koop. Deze koekjes werden gebakken door enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk door de GJV’ers zelf. Naast de standaard koekjes konden er koekjes worden besteld voor iemand anders, met een persoonlijk boodschap er bij. Deze zijn door GJV leden rondgebracht en zo zijn er verschillende mensen verrast met heerlijke koekjes! De actie heeft een prachtig bedrag opgebracht van € 550,00. Wij bedanken alle bakkers die heerlijke en mooi koekjes hebben gebakken en gesponsord. Met de overgebleven koekjes zijn bewoners van Nieuw Rijsenburgh blij gemaakt.

Kapsalon Krijger

De hele maand december stond er een glimmend zilver spaarvarkentje op de toonbank bij Kapsalon Krijger waar klanten een gift in kunnen doen. De inhoud van het varkentje aan het einde van de maand én een donatie van de kapsalon is naar de werkvakantie gegaan. Dit leverde het bedrag van € 750 op! Wij vinden het heel leuk dat een lokale ondernemer ons helpt met het ophalen van geld voor Servië.

Taart met Pasen

De afgelopen actie betrof de taartenactie op 1e paasdag in de kerk. Van te voren hebben we samen met de groep die op werkvakantie gaan, lijsten gemaakt. Op die lijsten konden de mensen na de dienst zich inschrijven of ze een taart wilden bakken, of dat ze een taart wilden kopen/reserveren op 1e paasdag. Hieruit volgde een mooi aantal taartenbakkers en -kopers. Het was voor ons dan ook een drukte op 1e paasdag in de kerk met het inpakken en verkopen van de taarten. Bijna alle taarten waren verkocht en wij zijn dan ook erg blij met het resultaat! Het was een groot succes en bij deze willen wij namens de werkvakantiegroep de taartenbakkers en –kopers hartelijk bedanken voor de medewerking. Er is een mooi bedrag behaald van ruim €400,-!!

Moederdagontbijtjes

Na het grote succes van twee jaar terug was het op 14 mei weer Moederdag, we hebben met de GJV weer lekkere ontbijtjes bij u thuis gebracht. Met dank aan alle sponsors die het ontbijt mogelijk hebben gemaakt: Plus Slingerland, Kaasboerderij Mulder, Eibaar, Kaasboer Dammers, Albert Heijn, Sterks Kaas, Schrijvershof, Agrimarkt, Slagerij van Zuidland, Van de Water fruit en Bakkerij Koese.

Havendagen

Op de Havendagen stonden wij met een kraampje met spelletjes. Kinderen konden sjoelen en blikgooien. Voor volwassenen was er de uitdaging om met een balspel een heerlijk slof van van Helden te winnen of eigengemaakte advocaat en kruukplaetjes. Die kruukplaetjes werden net als de vers gemaakte jam van Annie verkocht. Het was een leuke dag met een opbrengst van € 140,00.

Vaderdag fotoshoot!

De vaderdag fotohoot’s waren een succes! We hebben genoten van alle kinderen en ouders die foto’s kwamen maken. Op vaderdag zijn de lijstjes rondgebracht, en kunnen alle vaders gaan genieten van hun prachtige kinderen. Deze actie heeft ons €200 opgebracht!

Autowas service & pannenkoeken

Op vrijdag 16 juni organiseerde de werkvakantiegroep voor de tweede keer het autowassen. Vanaf 17:00 uur werden de auto’s schoongemaakt van binnen en van buiten.  Tijdens het wachten op de schone auto’s werden er lekkere pannenkoeken gesmikkeld. De actie bracht een mooi bedrag op van € 270,00

Hardloopwedstrijd!

Zaterdag 24 juni organiseren we een hardloopwedstrijd van zo’n 7.5km, de start is om 11:00 uur. Startnummers ophalen en na-inschrijving is bij de Emmaüskerk, de start en finish zullen ook vlak bij het kerkgebouw zijn.
Voorinschrijving kost 8 euro. Na-inschrijving op de dag zelf is ook mogelijk voor 10 euro, tot een half uur voor de start.

Bent u ook zo gek op tulpen?

Koop dan nu uw bloembollen in en volgend jaar zal uw tuin er fleurig en kleurig bij liggen!

Kosten:
€ 3,00 voor 5 bollen
€ 5,00 voor 10 bollen
Bestellen kan tot 1 juli via actiediaconaal@gjvmiddelharnis.nl of bestel op het inschrijfformulier na de dienst.
De bollen worden rondgebracht op Flakkee in het weekend van 1-2 juli óf u kunt ze 2 juli in de ochtenddienst ophalen.

Flessenactie

Wij ontvangen graag uw lege flessen! Er staan in de Emmaüskerk dozen waarin wij lege PET-flessen inzamelen om op deze manier geld op te halen voor onze werkvakantie. De dozen kunt u vinden in zaal 2 (GJV honk). Het inleveren kan tot en met 2 juli 2017.

Spaarvarkentjes

Onze spaarvarkentjes zijn verhuisd van de kapsalon naar Bakkerij Koese in Middelharnis en Sommelsdijk! Daar mogen zijn op de toonbank logeren tot aan de zomer. Ook is er een nieuwe broertje bijgekomen, deze is gereisd naar Bussum. Daar staat hij op de toonbank van Wijnkoperij Henri Bloem. Wij hopen dat de varkentjes flink vetgemest worden. Uiteraard ontzettend leuk dat deze ondernemers ons helpen!